top of page

Parvani Violet v petih mističnih likih v videospotu ‘Ko te vidim’

Updated: Jun 23, 2021


Veroniko Steiner, ki deluje pod umetniškim imenom Parvani Violet, poznamo že od finala šova Slovenija ima talent 2018 in od Eme 2020, kjer je zasedla 3. mesto, po tem, ko je s pesmijo ‘Cupid’ zmagala na predtekmovanju Ema Freš.


Tokrat se odpravlja na očarljivo popotovanje skozi čas in dimenzije v njeni novi avtorski skladbi ‘Ko te vidim’, za katero je besedilo in glasbo napisala sama. V treh minutah in pol jo slišimo igrati tudi klaviature, pade, violine in grški bouzuki, k sodelovanju pa so pristopili tudi glasbenika Roman Sarjaš in Alex Volasko ter basist Goran Sarjaš, bobnar Samo Sreš in vokalist Jaka Hliš, vse skupaj pa so dokončali v studiu Art Music Records.


Videospot za pesem je Veronika posnela skupaj z Rokom Maverjem, ki je prisluhnil njenim idejam, pesem pa je tako dobila mistično vizualno podobo.

Napovedovalka prihodnosti, viktorijanski mož, “Casanova”, dama kelihov in stvor oz. “creature”. Tako je Parvani Violet poimenovala svoje like v videospotu njene nove pesmi. Vse like je v videospotu odigrala kar sama, zasnovala pa je tudi koncept in scenarij za video ter poskrbela za styling ter make-up.

Video je pevka skonceptualizirala do detaljnih pozornosti. Gre namreč za nabor petih različnih likov, ki med sabo na videz nimajo nič skupnega, a jih 23-letna Mozirjanka poveže v razgibano zgodbo, polno mističnega simbolizma.


Napovedovalka prihodnosti skozi kristalno kroglo opazuje ljubezensko zgodbo viktorijanskega moža in Casanove, kot je Violet poimenovala očarljivo piratko s piranskega obzidja. Vmes obrača tarot karte, ki so poosebitve ostalih likov - “Knight of Cups”, ki je vitez oz. dama kelihov kot nosilka romantičnih vrlin, uprizorjena na konju, ter “The Devil” oz. stvor, ki je nosilec vseh naših notranjih demonov, zavor in strahov.


Tako napovedovalka prihodnosti nad zaljubljencema bdi in ju usmerja tudi skozi temno prisotnost stvora in opominja, da so naše omejitve zmeraj znotraj nas samih; zle uroke lahko vedno prekinemo z opolnomočenjem naših romantičnih vrlin, če smo le zmožni pogledati našim strahovom v oči.


Videospot si že lahko ogledate na njenem youtube kanalu:116 views0 comments

Comments


bottom of page