Nastja Gabor v okviru "Imamo novo Glasbo" posnela "To je življenje"

January 12, 2018

 

 

Ministrstvo za kulturo in RTV Slovenija sta januarja 2017 razpisala javni poziv, katerega namen je spodbujanje nastanka in produkcije novih skladb v slovenskem jeziku ter povečanje kakovostne slovenske glasbe, ki se predvaja na radijskih postajah, in spodbujanje mlajših in manj uveljavljenih avtorjev. Poziv se je zakljucil s 15. septembrom 2017. Plodove razpisa smo želi vse do konca leta 2017 in tako bo še kar nekaj tednov v novem letu 2018. Z okroglo številko dvajset stopa v radijski eter koroška pevka in avtorica besedila Nastja Gabor v družbi pianista in skladatelja Romana Sarjaša s skladbo To je življenje.

 

Nastja Gabor je 23-letna Korošica, ki je svojo glasbeno pot začela že kot majhna deklica. Z zmago na Korajži velja je posnela svojo prvo avtorsko pesem, ter nastopila na televizijski oddaji Pod klobukom. Kasneje je požela lepe uspehe na raznih festivalih v tujini (Makedonija, Bolgarija, Nemčija, Črni gora, Budimpešta,..). Ljubezen do glasbe jo spremlja že celo življenje, pela je tudi v zborih in obiskovala glasbeno šolo za klavir in solo petje. Prvi mejnik njene glasbene kariere je bil dekliški duet Naju, s katerim je nastopila na Slovenski popevki. Čez čas pa je zrasla želja po samostojni poti. Nase je opozorila z dvojno zmago na Fens festivalu, nastopu na festivalu Sunčane skale in v televizijskem šovu Misija Evrovizija.

 

Roman Sarjaš je pianist in skladatelj, ki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz smeri Kompozicija in glasbena teorija pri prof. Janiju Golobu. Od leta 2003 vodi Glasbeno društvo Art Music, z letom 2011 pa je postal tudi član Društva slovenskih skladateljev. Kot pianist in skladatelj sodeluje z različnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje novice

September 11, 2018

September 3, 2018

Please reload

Arhiv novic
Please reload

Spremljaj nas:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square