Nastja Gabor v okviru "Imamo novo Glasbo" posnela "To je življenje"


Ministrstvo za kulturo in RTV Slovenija sta januarja 2017 razpisala javni poziv, katerega namen je spodbujanje nastanka in produkcije novih skladb v slovenskem jeziku ter povečanje kakovostne slovenske glasbe, ki se predvaja na radijskih postajah, in spodbujanje mlajših in manj uveljavljenih avtorjev. Poziv se je zakljucil s 15. septembrom 2017. Plodove razpisa smo želi vse do konca leta 2017 in tako bo še kar nekaj tednov v novem letu 2018. Z okroglo številko dvajset stopa v radijski eter koroška pevka in avtorica besedila Nastja Gabor v družbi pianista in skladatelja Romana Sarjaša s skladbo To je življenje.


Nastja Gabor je 23-letna Korošica, ki je svojo glasbeno pot začela že kot majhna deklica. Z zmago na Korajži velja je posnela svojo prvo avtorsko pesem, ter nastopila na televizijski oddaji Pod klobukom. Kasneje je požela lepe uspehe na raznih festivalih v tujini (Makedonija, Bolgarija, Nemčija, Črni gora, Budimpešta,..). Ljubezen do glasbe jo spremlja že celo življenje, pela je tudi v zborih in obiskovala glasbeno šolo za klavir in solo petje. Prvi mejnik njene glasbene kariere je bil dekliški duet Naju, s katerim je nastopila na Slovenski popevki. Čez čas pa je zrasla želja po samostojni poti. Nase je opozorila z dvojno zmago na Fens festivalu, nastopu na festivalu Sunčane skale in v televizijskem šovu Misija Evrovizija.


Roman Sarjaš je pianist in skladatelj, ki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz smeri Kompozicija in glasbena teorija pri prof. Janiju Golobu. Od leta 2003 vodi Glasbeno društvo Art Music, z letom 2011 pa je postal tudi član Društva slovenskih skladateljev. Kot pianist in skladatelj sodeluje z različnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki.