JAZZ LADIES s pesmijo prebudile pomlad

June 6, 2019

JAZZ LADIES s pesmijo prebudile pomlad

 

Zdi se, da postaja jazz glasba med slovenci čedalje bolj popularna, in prav ta glasba je združila pet deklet, ki z neverjetnim občutkom svoje misli spreminjajo v note.

 

Jazz standardi niso bili dovolj

 

Pevka Natalija Tumpej, pianistka Taja Božič, saksofonistka Nina Merkoci, kontrabasistka Petra Trobec in bobnarka Nina Korošak Serčič, so se zbrale pred dvema letoma, zaradi želje po skupnem ustvarjanju. Preigravanje skladb iz zakladnice jazza in slovenske popevke pa ni bilo dovolj, da bi potešilo njihovo kreativnost, zato so se podale na avtorsko pot, partnerja v »zločinu« pa našle v založbi Art Music Records.

 

Kot pomlad cveti

 

Jazz ladies niso zgubljale prav dosti časa

 

in hitro je nastal njihov prvi singel z naslovom Kot pomlad cveti. Besedilo Jasne Klinc je uglasbila Petra Trobec, aranžma pa so dekleta ustvarila skupaj. Kot pravi Petra, gre za pomladno pesem. Čeprav se pomlad že skorajda poslavlja, pa se zdi, da je glede na temperature izid pesmi prišel ravno pravi trenutek.

 

 

JAZZ LADIES pesem predstavljajo z živahno barvitim videospotom. Na prelepem dvorcu Štatenberg so članice zaigrale v scenariju Jasne Klinc, Matic Gabriel pa je vso čarobnost ujel na filmski trak.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje novice
Please reload

Arhiv novic
Please reload

Spremljaj nas:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square