Take OFF s pesmijo "Place to be"

Skupina Take OFF prihaja iz Slovenskih Konjic, sestavljajo jo mladi nadarjeni fantje, ki gojijo izjemno ljubezen do glasbe: Alen Kovše na vokalu in kitari, Matic Pokorn na basu, Jure Skaza na bobnih in Matic Mlakar na klaviaturah. Mnogi jih poznajo po preigravanju raznolike glasbe tujih izvajalcev. Prav v tem stilu nameravajo, po večletnem preigravanju tujih pesmi, nadaljevati tudi s svojo avtorsko glasbo. Menijo, da dobre glasbe bistveno ne zaznamuje le njen žanr, temveč predvsem energija in sporočilo, ki jo le ta prenaša na poslušalca.

V njihovih skladbah tako lahko pričakujete vpliv "starih" rock herojev (Queen, Toto, itd.) do modernejših pop/funk izvajalcev (Bruno Mars, Robbie Williams, Vulfpeck, ...). Mnogi njihov način izvedbe prepoznajo po večglasnem petju, ki pogosto spominja na skupino The Eagles. Njihova glasba in interpretacija prihaja iz srca in vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Skupina vedno bolj aktivno koncertira in si nabira poslušalstvo. V preteklem letu so fantje odigrali okoli trideset koncertov po celotni Sloveniji (Veseli december na trgu Leona Štuklja, Rock Radio dogodka v Pub Plečnik in Heiligenblutu, Dan mladosti v Velenju, Špital za prjatle v Celju, koncert z Magnificom v Sl. Konjicah, Konjiški maraton itd.)

Fantje imajo tudi že nekaj avtorskih pesmi, ki jih tekom letošnjega leta nameravajo izdati. Prva v vrsti je pesem "Place to be“, ki ima kot oni pravijo, nekoliko "nashville" (beri: country) pridiha. Gre za osebno izpovedno pesem s povsem vsakdanjo problematiko, v kateri se lahko marsikdo najde. V pesmi lahko opazite tudi elemente številnih različnih zvrsti (pop, rock, soul). V prihodnjih skladbah nameravajo vključiti tudi slovenski jezik pa tu in tam še kakšen element modernejše produkcije.

Poleg medsebojnega sodelovanja, člani skupine avtorsko, studijsko in odersko sodelujejo s številnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so: Žan Serčič, Uroš Perič, Sara Lamprečnik, Alex Volasko, Anja Baš, Saška, Mrigz & Ghet itd.