Skrivni TRIK skupine vit@vox

Skrivni TRIK skupine vit@vox

V mladi primorski zasedbi vit@vox se znanje in izkušnje prekaljenih glasbenikov združujejo z mladostno energijo in posebnim pevkinim vokalom. Poleg Vite Jordan skupino sestavljajo kitarista Mitja Lončarek in Silvo Čelhar, basist Željko Bajlovič - Bajlo, klaviaturistka Iomi Babuder Briški in bobnar Ado Krpan.

Skupina vit@vox deluje od januarja 2018. Ime te je nastalo iz pevkinega imena, ki asociira tudi na življenje, petje v živo in posebno barvo njenega glasu. V več kot dveh letih delovanja je zasedba izdala že dva uspešna singla Malo nad oblaki in Ravno obratno, ki se pridno vrtita na slovenskih radijskih postajah, pod oba pa se je podpisal priznan slovenski avtor, producent in izvajalec Alex Volasko.

S preizkušenim receptom naprej

Najnovejši singel zasedbe nosi naslov Trik, tudi pod tega se je podpisal Alex Volasko, s katerim skupina že več kot leto uspešno sodeluje. “Alex točno ve, kaj želimo in kakšno glasbo imamo najraje. Prav zato je sodelovanje z njim preprosto, naš band pa z njegovo pomočjo pridobiva na “posebnem zvoku”, ki nas razlikuje od ostalih”, je povedala pevka skupine, Vita Jordan.

Besedilo pesmi govori o fantu, ki se na vse načine trudi in išče pot do dekleta. Cele noči jo kliče in pošilja sporočila, dekle pa mu v skladbi govori, naj se malo pomiri in opusti stari pristop ter poizkusi kaj novega. Besedilo opisuje današnjo “moško” mlado populacijo, ki je prek mobilnih naprav zelo pogumna in predvidljiva, v resni situaciji pa stisne rep med noge. Hkrati želi avtor z besedilom sporočiti, da je za dekle potrebno storiti precej več, kot le poslati nekaj osladnih sporočil.

Skupina je za najnovejši singel izdala tudi videospot, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

Vabljeni k poslušanju!