top of page

Ajda z novim singlom 'Dež'

Updated: Sep 7, 2022

Ajda Podgornik Valič je pevka, ki prihaja iz Ajdovščine, s petjem pa se ukvarja že dlje časa. Letošnje leto je postala redna članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile, na kar je še posebej ponosna, s skupino pa je trenutno na turneji po Sloveniji in tujini. Rada bere ter ustvarja, predvsem pa najraje piše pesmi.

Pred kratkim nam je predstavila svojo avtorsko pesem 'Čas da zaživiš', sedaj pa nam predstavlja svoj nov singel, ki nosi naslov 'Dež', za katerega je besedilo napisala sama, saj kot pravi, se najbolje najde v pesmih, ki govorijo o njenem življenju.

Tudi tokrat je pri svoji glasbeni karieri združila moči s producentom Alexom Volaskom, ki je poskrbel, da so njene besede in melodija dobili končno glasbeno podobo. Njene pesmi imajo pop-country pridih, zato tudi marsikdo pravi, da ga Ajda spominja na mlado Evo Cassidy.


»Z Alexom rada ustvarjam. Takoj sva se ujela kot osebnosti, saj je zelo odgovoren, predan svojemu delu, hudomušen in srčen človek. Je prvi človek, kateremu sem zaupala svojo avtorsko glasbo« nam je zaupala Ajda.

Videospot za skladbo 'Dež' je ekipa posnela v Vipavski dolini, za režijo in scenarij sta poskrbela Luka Zailac in Nejc Laščak, za make up Martina Vetrih, za njeno ekstravagantno obleko iz rož pa Tina Žnebelj iz Aurélie Weddings.


»Ustvarjanje z Ajdo je res lepa izkušnja. S svojim kantavtorskim pristopom odlično pripoveduje zgodbe, ki jih črpa iz življenja okoli sebe. Pri Ajdi se pač vidi, da glasbo nosi v srcu, podkrepi pa jo še s svojim nalezljivim optimizmom, kar ji vdahne tisto nekaj več.« še pove Alex Volasko.

Videospot za skladbo 'DEŽ' si že lahko ogledate na youtube:


211 views0 comments
bottom of page