top of page

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Updated: Apr 4, 2023

Alex Volasko, priznan slovenski glasbenik, predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred kratkim.


Govori o tem, da smo vsi kot ladje na morju življenja. Mlade ladje se zaletavajo naravnost v valove, valovi pa jih učijo izkušenj. Stare ladje znajo bolje pluti med valovi in se izmikati njihovi surovi moči. V življenju vedno pridejo neurja, ki so kot naše preizkušnje. Nekateri znajo neurje prevedriti, se z njim soočiti, spet drugi se izgubijo in potonejo. A po neurju vselej pride zatišje. In le tiste najmočnejše in najbolj izkušene ladje ostanejo nad gladino ter varno plujejo naprej.



"Zadnje leto je bilo zame precej turbolentno in polno življenjskih prelomnic, zato sem se po šestih letih odločil izdati svoj že tretji glasbeni album, ki opisuje predvsem občutja žalosti in hrepenenja." doda Alex.

Kljub temu, da je album 'Zatišje' nastajal zadnjih nekaj let, je na njem precej popolnoma novih pesmi, ki so nastale v zadnjem obdobju, ko sta se razhajala z zdaj že njegovo nekdanjo ženo Sašo. Zato je pridih novejših pesmi malce drugačen, kot ste jih vajeni, saj se Alex precej bolj poglablja v vprašanja in odkrivanja samega sebe ter svojih čustev.

Za skladbo 'Zatišje' je ekipa pripravila tudi videospot, ki je nastal pod taktirko odličnega Igorja Pečolerja in njegove video ekipe NoVisuals.

Pesem je izšla pod okriljem založbe Art Music Records, pri ustvarjanju skladbe pa so v studiu sodelovali še pianist Roman Sarjaš, basist Goran Sarjaš in kitarist Tine Lustek.


Videospot za skladbo 'Zatišje' že lahko slišite na youtube:


Link do pesmi na digitalnih platformah:


51 views0 comments
bottom of page