top of page

Ansambel Aktual s pesmijo 'Lepa Mala'

Mladi fantje iz Prekmurja že tri leta navdušujejo publiko, kljub letošnji pandemiji, pa se neumorno posvečajo glasbi in njihovem prvencu.

Po radijskih postajah so se prvič predstavili lansko leto, in sicer s skladbo 'Ljubezen v zraku', ki je postala himna mednarodnega tekmovanje mladih čebelarjev.

Naključje jih je tokrat pripeljalo do glasbenega studia, v katerem ustvarjata Nejc Tratnjek in Denis Pozderec, tam pa se je tudi vsa zgodba začela naprej prepletati. Nejc je pripravil avtorsko glasbe, za besedilo pa je poskrbela prekaljena tekstopiska narodno-zabavne glasbe, Vera Šolinc.

"Če že ni koncertov in v živo nastopov, pa izkoristimo čas za ustvarjanje in snemanje v glasbenem studiu" z zanosom doda vodja skupine Gašper.

Nastala je osvajalska polka z naslovom 'Lepa mala', ki poslušalce sigurno ne bo pustila ravnodušne.

Pa da vam še predstavimo Ansambel Aktual. Sestavljajo ga vodja in harmonikar Gašper Marič, kitarist Franc Lukač, basist Jure Fartelj in bobnar Uroš Berden. Ekipa, ki ji ni para!

Videospot za novo pesem so fantje posneli v gasilskem domu v Moravskih Toplicah, le-tega pa celega preoblekli v snemalni studio. "Mislimo smo, da nam kaj takega ne bo nikoli uspelo" še v smehu dodajo fantje. Da bi video pritegnil tudi mlade poslušalce, se je skupina odločila poklicati mlada brhka dekleta, ki so v videu igrale mlade žurerke in so se tako s skupino tudi dejansko zabavale.

Pesem 'Lepa mala' si že lahko ogledate in poslušate na njihovem youtube kanalu:



132 views0 comments
bottom of page