top of page

Laura Menard s pesmijo 'Prekleta so jutra'

Laura Menard je nase prvič opozorila že pri skupini 'Navihanke', kasneje tudi kot finalistka festivala 'Slovenska nota'. Skozi leta je pridobivala veliko izkušenj pri različnih glasbenih projektih, leta 2020 pa se je podala na samostojno glasbeno pot s pesmijo 'Kakor solzi v morju'.


Letošnje leto so Lauro življenske poti pripeljale do občutkov, ki jih je želela strniti v pesem. Po dveh lepo sprejetih skladbah, vam tudi tokrat pošilja zgodbo, s katero se bo lahko poistovetil marsikateri poslušalec, sploh tisti, ki se je že prebujal sam in ob tem preklel jutra. Pravi, da se v njej zlahka najde vsak, ki ljubi ali je bil ljubljen, pa tudi ranjen in poln hrepenenja.

Besedilo za pesem je napisal Rok Lunaček, glasbo pa sta napisala Nejc Tratnjek in Roman Sarjaš, kateri je tudi poskrbel za glasbeni aranžma. Vse skupaj so posneli s prekaljenimi glasbenimi mački, med drugim sta kitare posnela Bor Zuljan in basist Goran Sarjaš, ki je pesem v studiu Art Music Records tudi zmiksal.

Skladba govori o občutku pozabljenosti, zapuščenosti in samote.

“Kako se je prebuditi sam. Kako preklinjamo dejstvo, da nas nekdo pusti čakati, nas ne jemlje resno, nas vrti okoli prsta, zavaja, kako ljudje hitro slepo verjamemo vsemu, kar slišimo, še posebej ljubljeni osebi. Kako neskončno lahko ljubimo, damo za nekoga vse, za njih še svojo "dušo prodamo”, pravi Laura in dodaja, da se lahko v besedilu zlahka najde tudi kakšna duša, ki ji tega občutka ni prinesla ljubezen, temveč drugačna zgodba.


Ob čutni pesmi pa Laura predstavlja tudi videospot, za katerega pravi, da ga ni bilo tako preprosto posneti. Za spot je namreč bosa pretekla kar nekaj kilometrov, prelepi kadri pa so nastajali ob zgodnjih jutranjih urah. "Snemalni dan se je začel že zgodaj, vstala sem ob 2:45, ko je frizerka sredi noči dobrodušno prišla kar k meni domov. Nato je sledila vožnja na Primorsko, make up v temi pod reflektorjem, in pa snemanje v jutranjem hladu pri nekoliko prenizkih temperaturah za poletna oblačila. Verjemite, ni najbolj prijetno (smeh)”.


V spotu ji je velik izziv predstavljalo igranje jeze: "Režiser je želel, da sem jezna, da pokažem jezo, pa vendar mi to ni bilo najlažje, saj se zelo veliko smejim, zato so se mojim nekoliko neuspešnim poskusom jeze smejali še drugi.”


Videospot za pesem že lahko vidite na youtube:


116 views0 comments

Comentarios


bottom of page