top of page
Writer's pictureLaura Meško

Manca Pirc izdala novo balado "Ne povej"

Updated: Jun 17

Manca Pirc je 27-letna glasbenica in germanistka, ki je izdala svojo najnovejšo skladbo z naslovom "Ne povej", katere avtor je producent Alex Volasko. Ne deluje le v Sloveniji, ampak je svojo glasbeno pot pred časom uspešno ponesla tudi v tujino, v Nemčijo in Avstrijo in med drugim nastopila v polfinalu nemške televizijske oddaje na ARD 1 "Immer wieder Sonntags" z lastno skladbo "Küsse und Geigensound".



"Kljub temu, da se ljudje spreminjamo, spomini ostajajo z nami, tudi ko se moramo premakniti naprej in včasih oditi od neke osebe ali situacije v svoje dobro. Mislim, da se je najbrž že vsak izmed nas kdaj znašel v taki situaciji." nam pojasni Manca.

 



Z Aleksom se je Manca spoznala že v svojih narodno-zabavnih glasbenih časih. Vmes je imela Manca krajši glasbeni premor zaradi drugih obveznosti, a enostavno ji je nekaj manjkalo, zato se je hitro vrnila k svoji prvi strasti. Poleg petja Manca igra že 19 let violino, s katero velikokrat popestri svoje skladbe. Z glasbo se je drugače srečala že v srednji šoli, kjer je svojo pot pričela s petjem v narodnozabavni glasbi. Predvsem je veliko nastopala z bratom Luko, s katerim sta leta 2015 v oddaji Slovenski pozdrav tudi predstavila prvo skupno skladbo, ki sta jo napisala staršema za obletnico poroke. Leta 2016 je postala obraz spletnega portala Narodnjak - "Narodnjakovo dekle" ter tako predstavljala slovensko narodno-zabavno glasbo doma in v tujini, prav zaradi tega pa jo je glasbena pot ponesla najprej na tuje trge.



Med leti 2017 pa vse tja do korone je nastopala po Avstriji, na Hrvaškem, Nemčiji pa seveda tudi doma. Leta 2018 je izdala skladbo in videospot za pesem ”Na dlani srce”, ki je bila izjemno lepo sprejeta na radijskih postajah. Istega leta je izdala pesem z naslovom ”Wir tanzen immer noch” ter Singel-CD s prvo božično avtorsko skladbo ”Es ist Weihnacht”. Je tudi ambasadorka parfumarne »Myspirit«. V ta namen je leta 2019 ob izdaji skladbe »My Oxygen« izdala omejeno serijo parfumov z enakim imenom za ženske in moške. To je bila tudi skladba, pri kateri sta prvič sodelovala z avstrijski DJ David Ritt in producent Johnny Sommerer. Manca je izdala skupno 9 avtorskih pesmi v različnih jezikih, in sicer v slovenščini, nemščini in angleščina. V času korone, leta 2020 je nastopila na nemški nacionalni televiziji ARD 1, v njihovi najbolj gledani nedeljski oddaji »Immer wieder Sonntags«. Tekmovala je za naj pesem poletja 2020 z lastno skladbo z naslovom »Küsse und Geigensound«, kar v prevodu pomeni »Poljubi in zvok violine« in prišla v do polfinala. Leta 2022 je izdala zadnjo samostojno skladbo »Vse kar si želim za božič«.



Pomembno mi je, da me je Alex spoznal in dobil vpogled kdo sem in kaj počnem. Ko sem prvič poslušala demo skladbe, sem vedela, da je to to. Zadel je v piko!" pravi Manca.

Videospot za pesem je ekipa posnela v galeriji Jakčevega doma v Novem mestu, ki deluje v sklopu Dolenjskega muzeja. Snemanje pa je bilo polno zanimivih prigod, od tega, da so na snemanje zamujali, saj je tisti dan skozi center Novega mesta potekala kolesarska dirka, dva člana ekipe sta se celo zgubila, medtem ko sta iskala lokacijo, ko pa so snemali kader z dimno zaveso, pa so pomotoma sprožili požarni alarm. A se je na koncu vse dobro izšlo in posneli so krasen videospot.


Manca trenutno izdaja skladbo kot singel, vendar ne izključuje možnosti izdaje albuma v prihodnosti. Spoznala sem res krasno ekipo, Poletje bo preživela s petjem na številnih porokah, jeseni pa načrtuje pripravo prvega samostojnega koncerta, ki bo predvidoma potekal proti koncu leta ali v začetku naslednjega.


Videospot za pesem si že lahko ogledate na youtube:



Pevko lahko slišite tudi na vseh digitalnih platformah:

14 views

Recent Posts

See All
bottom of page