top of page

Take Off s skladbo 'Nazaj v maj'

TAKE OFF je mlada glasbena zasedba, ki šele dodobra začenja svojo avtorsko pot. Zvok 4-članske ekipe je okusna mešanica pop-rocka in funka s pridihom R&B-ja. V marcu letošnje leto je izšla njihova prva avtorska skladba z naslovom 'Place to Be', sedaj pa se Take Off vračajo z novim singlom, tokrat prvič v slovenščini, z naslovom 'Nazaj v maj'.

Zasedbo Take Off sestavljajo Alen Kovše na kitari in vokalu, Matic Mlakar na klaviaturah, Matic Pokorn na bas kitari in Jure Skaza na bobnih. V prihodnjem letu načrtujejo izdajo kratkega studijskega albuma – EP-ja, do takrat pa lahko pričakujete še nekaj singlov.

Ne glede na to, da gre za avtorsko svež band, pa imajo fantje že veliko oderskih izkušenj, saj v tej zasedbi sodelujejo že skoraj 3 leta in imajo za sabo več kot 60 koncertov, na katerih so z igranjem priredb izvajalcev kot so Queen, Bruno Mars, Maroon 5 velikokrat pustili občinstvo brez besed.

"Nazaj v maj" govori o mladostniškem dojemanju poletne romance in brezskrbnosti, s katero se lahko poistoveti vsak. Hkrati je namen pričarati občutek, ki ga doživljamo vsi, ko že v maju nestrpno pričakujemo tisti ''poletni vibe''. Pripovedovalec pa podoživlja dogodke in svoje občutke do dekleta iz preteklosti, ki mu zamegli sliko realnosti.

Med snemanjem spota smo bili v nekaj kadrih primorani stopiti izven svoje cone udobja, namreč nihče od nas ni ravno samozavesten pri plesu pred kamero. Na srečo nas je tukaj rešila Tina Atanasovski, ki je s svojim odličnim plesom preusmerila pozornost stran od naših nerodnih plesnih potez (smeh).

Od prvega trenutka smo se na snemanju spota z ekipo odlično ujeli, saj so vsi uspešno prebavljali naš ''pobalinski'' humor.

Videospot že lahko vidite na njihovem youtube kanalu:

Za snemanje spota so se ponovno povezali s snemalcem Jernejem Leskovarjem, s katerim so sodelovali že pri snemanju prvega avtorskega izdelka. Tokratna dodana vrednost je bila brez dvoma režiserka Sara Polanc, ki je za osrednjo figuro izbrala Tino, skupino pa odlično vodila skozi snemalni proces.

"Izid pesmi je bil prvotno načrtovan v koncu maja, vendar so nam dogodki in zaostritve okoli koronavirusa preprečile načrte ter poslednično zamaknili snemanja in izdajo singla," še dodajo fantje iz zasedbe Take Off.

50 views0 comments

Comments


bottom of page