top of page

Petra Ceglar ima zdravilo za dušo - "Ideal"

Petra Ceglar, 21-letna glasbenica, ki trenutno študira v Valenciji, predstavlja svojo 5. skladbo in videospot z naslovom “Ideal”.

Po nastopu v oddaji Slovenija ima talent upa, da njena glasba doseže čimveč ljudi, saj si prizadeva, da bi z nasveti, ki jih med vrsticami deli v besedilih, ljudem pomagala. Za nekatere bo to pozitivna radijska pop skladba, za tiste, ki se jih besedilo malce bolj dotakne, pa morda zdravilo za dušo…



Kaj nam pravi pesem 'Ideal'

Pesem »Ideal« je nastala pod Petrinim peresom, aranžma pa je ustvarila v sodelovanju z Alexom Volaskom ter ekipo glasbenikov Art Music Records.

V mladostnem ritmu besedilo govori o tem, kako si ljudje neprestano v mislih ustvarjamo idealno podobo osebe ali dogodka, naposled pa nas realna slika kasneje razočara zaradi prevelikih pričakovanj ali slepih prepričanj.


»Sama si velikokrat v mislih ustvarjam previsoka pričakovanja ali pa cilje, želje, situacije, ki se po vsej verjetnosti v realnem svetu ne morejo zgoditi. Pesem »Ideal« izhaja iz ljubezenske tematike, in sicer opeva, kako nas ljubezen zlahka preslepi, naposled pa razočara. Marsikdaj v mislih »zakuhamo« idealno podobo osebe, naposled pa razočarano pridemo do spoznanja, da je ta "ideal" v realnosti nekaj popolnoma drugačnega« še doda Petra.


Selitev v Valencijo

Petra si je letos zadala malce popestriti življenje po vseh lockdownih preteklega leta, prav tako pa je želela storiti nekaj močnega za osebno rast. Tako se je septembra letos za semester preselila v Španijo, natančneje v Valencijo, kjer trenutno študira marketing kot Erasmus študentka.


»Mesto sem poznala že od prej in v sekundi je postalo moj nov dom. Selitev mi je omogočila spoznati čisto novo plat sebe, prav tako sem se dokončno »odlepila« starih vzorcev in začela novo poglavje. Najbolj me fascinira španski način življenja, vse je tako spontano. Spoznala sem tudi ogromno sovrstnikov iz vsega sveta. Mislim, da je ta izmenjava moja najboljša odločitev do zdaj.«



Snemanje videospota in prikazana zgodba

Spot je z ekipo Novisuals, pod vodstvom Igorja Pečolerja, posnela v Celju. Kot pri vsakem spotu, pa so ji na pomoč priskočili tudi bližnji prijatelji.

Zgodba videospota predstavlja kar dve Petri, prvo iz preteklosti in drugo iz sedanjosti. Tista iz preteklosti je nemočna, neslišna, prizadeta... medtem ko je »Petra iz sedanjosti« samozavestna, močna, slišana in srečna.

Poleg zgodbe spot postreže tudi z energičnimi plesnimi deli, ki so jih zaplesale prijateljice Neža Čuk, Liza Marjanović, Manja Ostrež Ravnikar in Žana Brilej.



Videospot za skladbo 'Ideal' si že lahko ogledate na youtube:


178 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page