top of page

Vita Renko z navdihujočo zgodbo med poslušalce s pesmijo "V sebi skrivaš moč"

Škofjeločanka Vita Renko predstavlja svojo prvo avtorsko pesem, za katero je sama napisala besedilo in glasbo. Pesem z naslovom "V sebi skrivaš moč" posveča vsem, ki se soočajo s kakršnimi koli življenjskimi izzivi, še posebej pa svoji mlajši sestri Nini.


Pesem je Vita napisala v začetku letošnjega leta, ko je bilo zanjo težko obdobje.


»Nina je bila navdih za pesem. Že od rojstva opazujem njen žar in neomajno voljo, da premaguje sila težke ovire. Prav ona nam vsem sporoča, kaj vse je mogoče doseči s trudom in železno voljo.«

Glasba je Vito spremljala že od otroštva. Oče, ki ustvarja glasbo in igra kitaro v heavy metal skupini Sarcasm, in mama, oba ljubitelja petja, sta ji v otroštvu veliko prepevala. Oče ji še danes pogosto nudi nasvete pri ustvarjanju glasbe, in tako je bilo tudi pri tej pesmi. Končni izdelek pesmi je nastal v studiu Art Music Records z bratoma Romanom in Goranom Sarjašem v sodelovanju z ekipo studijskih glasbenikov.


Vita je zaključila osem let glasbene šole, kjer se je učila igranja klavirja, zdaj pa že sedmo leto  obiskuje solo petje pri Marjetki Vovk. Posnela je že nekaj coverjev, več o njej pa izveste, če poslušate pogovor z njo na kanalu založbe (https://www.youtube.com/watch?v=Tfqnq5CuapE). Poleg glasbe je njena ljubezen tudi atletika, ki jo trenira že enajst let. Sinhronizira risanke in animirane filme, v glasbi pa želi ostati tudi v prihodnje, zato se je odločila za študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.Vita nam s svojim prvencem želi sporočiti, da je okrog nas mnogo navdihujočih zgodb, zato je na snemanje videospota povabila otroke, ki z močno voljo premagujejo primanjkljaje v razvoju, ter otroke in mladostnike z rakom iz Inštituta Zlata pentljica. Oni so dokaz, da imamo ljudje v sebi moč, da lahko letimo in ujamemo svoje sanje. Pevka pravi, da je tako tudi v glasbi.


»V videospotu, ki smo ga ustvarili s produkcijsko hišo Karata film, se čuti energija teh ljudi, njihov žar v očeh, sreča, zadovoljstvo in hvaležnost, da sem jih povabila na snemanje. Največ kadrov pa je seveda z Nino," je o videospotu povedala Vita.

Videospot za pesem "V sebi skrivaš moč" si že lahko ogledate na youtube:Viti lahko sledite tudi na socialnih omrežjih: 

259 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page